از روغن روانکاری به منظور بهبود و تسهیل عملکرد قطعات و ماشین آلات مختلف استفاده می شود. روغن روانکاری در دسته روانکارهای مایع قرار دارند که در حوزه های مختلف از آن ها استفاده می کنند. انتخاب یک روغن روانکاری عالی به بهبود عملکرد قطعات کمک می کند و عمر آن دستگاه را بالا می برد. در این مقاله می خواهیم به معرفی انواع روانکارها بپردازیم.
انواع روغن روانکاری کدام اند؟
قطعاتی که هنگام حرکت و فعالیت احتمال نزدیکی و برخوردشان به یکدیگر وجود دارد برای جلوگیری از اصحکاک و فرسودگی و خوردگی نیاز است از روانکاری مناسب در سطح آن ها استفاده کرد.
به طور کلی روانکارها را با توجه به حالت ماده ای که دارند در سه دسته تقسیم می شوند:
- روانکارهای مایع
- روانکارهای جامد
- روانکارهای گازی
روغن های روانکاری در دسته روانکارهای مایع قرار می گیرند که خود به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. در زیر به انواع روغن روانکاری اشاره می کنیم:
- روغن موتور
- روغن دنده
- گریس
- روغن صنعتی
روغن موتور و روغن دنده در دسته روانکارهای ماشین ها قرار می دهند، گریس و روغن صنعتی در دسته روانکارهای صنعتی قرار می گیرند.
روغن های صنعتی خود زیر مجموعه ای متنوع دارد. صنایع متعددی از روغن ها، جهت روانکاری ماشین آلات و دستگاه های خط تولیدشان بهره می برند.
تفاوت دیگر روغن های روانکار را می توان در پایه تشکیل دهنده آن ها دانست. بسیاری از روغن های روانکاری بر پایه نفت تولید می شوند و گروهی از این روغن ها پایه گیاهی دارند که از گیاهانی چون کلزا و کاستور در فرایند تولیدشان استفاده می شود.
با وجود گسترده بودن دنیای روغن های روانکاری بهتر است متناسب با نیاز و هدفی که دارید دست به انتخاب بزنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
قیمت فروش روغن روانکاری عالی
قیمت فروش روغن روانکاری متناسب با نوع آن که در بالا اشاره کردیم متفاوت است.
قطعا قیمت روغن موتور با روغن صنعتی متفاوت است، دلیل این تفاوت در ترکیبات به کار رفته در هر کدام است.
علاوه بر تفاوت کارایی، تفاوت در برند و کیفیت بر قیمت فروش آن اثرگذار است.
برند های مختلفی از روغن های روانکاری وجود دارد. انتخاب یک برند شناخته شده که امتحان خود را در بازار پس داده باشد و کیفیت آن به مصرف کنندگان ثابت شده باشد، قطعا از قیمت بالاتری برخوردار است.
کیفیت روغن روانکاری، وابسته به اثری که بر عملکرد قطعات به جا می گذارد، می باشد. کار روانکارها همان طور که از اسمشان مشخص است روان کردن عملکرد قطعه یا دستگاهی است که نیاز به روانکار دارد.
دوام و فاسد ناپذیر بودن یکی از ویژگی های روغن روانکار با کیفیتی است که از ترکیبات مناسبی تولید شده باشد.